Newsletter
Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a face parte din comunitatea Anyoli. Astfel, esti primul care afla toate informatiile despre bijuteriile cu stocare inteligenta si evenimentele viitoare.
Impartim emotii pentru fiecare suflet.
Bun venit! Daca ai ajuns aici, avem ceva in comun: apreciem lucrurile bine facute si emotiile in stare pura.

Totul despre onixul negru: proprietati si beneficii. Cum pot fi purtate bijuteriile cu onix negru?

Timp de citire: 8 minute | Vizualizari: 4406


Onixul negru este una dintre cele mai frumoase pietre semipretioase, fiind indragit in multe culturi ale lumii inca din Antichitate. Printre marile personalitati istorice care au apreciat proprietatile protectoare ale onixului se afla insasi regina Cleopatra. Astazi aceasta piatra naturala nu si-a pierdut din farmec si este utilizata la crearea unora dintre cele mai frumoase bijuterii.

 

Care este istoria onixului negru?


Istoria onixului incepe inca din Antichitate, atunci cand era utilizat pentru proprietatile sale protectoare de greci, romani, persani, indieni, egipteni si chinezi. Romanii purtau amulete din onix pe care era gravat chipul zeului Marte, pentru a-i proteja pe durata razboaielor. De altfel, exista o legenda potrivit careia Cupidon, fiul zeilor romani Venus si Marte, i-a taiat unghiile mamei sale in timp ce aceasta dormea. Unghiile taiate au cazut in albia raului si s-au transformat in pietre de onix.

Indienii si persanii ii atribuiau onixului puterea de a-i proteja de rau si de a usura nasterile, in timp ce egiptenii il asociau cu fertilitatea si cu asimilarea energiilor negative. Mai tarziu, in perioada Evului Mediu, onixul era utilizat pentru proprietatile lui vindecatoare, crezandu-se ca acesta poate trata afectiunile digestive, cat si pe cele ale pielii, ale unghiilor si parului.

Spre jumatatea secolului al XIX-lea, regina Victoria a Angliei aduce onixul intr-o noua lumina de popularitate. Regina avea o preferinta pentru bijuteriile elegante si sobre, astfel incat piatra semipretioasa era utilizata atat la bijuteriile pe care aceasta le purta, cat si la cele pe care le daruia apropiatilor sai.

Aprecierea de care s-a bucurat onixul in era victoriana continua pana astazi, dupa cum se poate observa in numarul mare de bijuterii realizate din aceasta piatra, purtate cu drag peste tot in lume.

Ce simbolizeaza onixul negru?

Onix piatra atrage atat printr-o frumusete aparte, cat si prin simbolistica ce s-a pastrat din vremuri indepartate. Astfel, el este considerat “piatra pretioasa a lui Saturn”, care este planeta karmei. Tocmai de aceea exista credinta ca onixul poate sa curete karma negativa si sa inlature durerea si suferinta persoanelor care il poarta.

Fiind un simbol al calmului si al linistii, se recomanda purtarea bijuteriilor din onix in perioadele agitate, pentru a favoriza eliberarea de energiile negative. De asemenea, el simbolizeaza concentrarea, schimbarea, protectia si echilibrul, astfel incat el este recomandat si celor care doresc sa incheie o etapa dificila a vietii sau sa depaseasca suferinta pricinuita de o despartire.

Proprietatile fizice pentru piatra de onix negru


Onixul negru este o varietate a calcedoniei, un mineral care face parte din grupa cuartului. El poate fi opac sau translucid, cu o duritate de 6,5-7 pe scara Mohs. Alte detalii despre onix proprietati includ luciul ceros, structura cristalina trigonala si lipsa sensibilitatii la caldura. De asemenea, el are compozitia chimica de dioxid de siliciu - Si02.

Datorita acestor proprietati, el este utilizat cu precadere la confectionarea bijuteriilor din argint, datorita contrastului deosebit pe care il creeaza cu acest metal.

Proprietati metafizice si semnificatii ale onixului negru


Onixul negru si proprietatile lui metafizice s-au pastrat de-a lungul timpului, astfel incat aceasta piatra semipretioasa este apreciata si astazi pentru efectul ei puternic protector. Unele culturi l-au indragit atat de mult incat l-au utilizat pentru confectionarea de figurine care sa le protejeze familiile, asa cum faceau triburile din Myanmar.

Daca indienii considerau onixul un protector al relatiilor armonioase, chinezii il asociau cu vitalitatea, perseverenta si ambitia. Piatra este folosita astazi pentru a conferi siguranta si protectie, cat si pentru a imbunatati intuitia si inspiratia. Ea este asociata zodiilor leu si capricon, datorita perseverentei si curajului, specifice acestor semne zodiacale, care se regasesc si in proprietatile onixului.

Avand capacitatea de a absorbi energia negativa si de a o transforma in energie pozitiva, onixul te ajuta sa depasesti obstacolele si sa iti indeplinesti idealurile. Astfel, poti purta bijuteriile cu onix atat datorita frumusetii lor, cat si pentru energia pozitiva si echilibrul pe care le ofera.

 

Beneficiile bijuteriilor cu onix negru


Oamenii poarta astazi bijuterii cu onix datorita elegantei lor deosebite, dar si a numeroaselor beneficii pe care acestea le ofera, fiind printre cele mai indragite pietre semipretioase. Printre aceste beneficii se afla urmatoarele:

  • Absorb energiile negative

Unul dintre cele mai importante beneficii ale purtarii bijuteriilor cu onix consta in indepartarea energiilor negative, pe care le absorb si le transforma in energii pozitive. Astfel, se considera ca ele ajuta la parcurgerea mai usoara a momentelor dificile.

  • Aduc calm si liniste

Daca te confrunti frecvent cu perioade agitate, atunci o bijuterie din onix te va ajuta, prin calmul si linistea pe care le inspira. Fiind o piatra a pozitivismului si a echilibrului, ea elibereaza energiile negative si aduce liniste, chiar si in cele mai stresante momente.

  • Imbunatatesc concentrarea

Onixul aduce echilibru, imbunatateste intuitia si mareste puterea de concentrare. In plus, el este recomandat persoanelor care doresc sa incheie o etapa dificila din viata lor, pentru a se concentra mai mult pe viitor si pe indeplinirea obiectivelor propuse.

  • Confera protectie

Onixul este recunoscut inca din Antichitate pentru proprietatile lui protectoare. O bijuterie cu aceasta piatra semipretioasa confera protectie si siguranta, sporind increderea in fortele proprii.

  • Echilibreaza starea emotionala

Echilibrul pe care onixul il aduce se rasfrange si asupra starii emotionale. Purtarea lui favorizeaza un mai bun control al emotiilor si confera curaj pentru exprimarea personalitatii.

  • Alunga gandurile negative

Gandurile negative si teama de necunoscut pot fi reale piedici in calea indeplinirii visurilor. Onixul inlatura blocajele energetice si gandurile negative, confera curaj si creste increderea de sine. Tocmai de aceea el este purtat de mii de ani pentru a inlocui energia negativa cu cea pozitiva.

Cum porti bijuteriile cu Onix negru? Recomandari


Prin rafinamentul lor, bijuteriile cu onix sunt usor de integrat in diferite tinute, fie casual, fie elegante. Ele sunt potrivite persoanelor care isi doresc mai mult decat un simplu accesoriu, fiind talismane protectoare, care incanta atat prin design, cat si prin efectele lor benefice.

Daca iti doresti bijuterii cu ajutorul carora sa conferi in fiecare zi o noua viata lantisoarelor sau colierelor tale, atunci un pandantiv din onix in forma de cerc este conceput special pentru tine. Acesta este un produs realizat manual, potrivit pentru a-ti intregi o tinuta casual sau chiar una formala.

Precum o „micuta rochie neagra”, un pandantiv din onix in forma de inima nu se va demoda niciodata. Pentru un plus de eleganta, alatura-l unui lantisor delicat din aur pentru a conferi feminitate tinutelor tale, fie ca sunt pentru birou sau pentru o petrecere, fie pentru ocazii mai putin formale.

Lanturile lungi cu pandantiv reprezinta cea mai buna alegere pentru a crea efectul de alungire a gatului, dar si a siluetei. Cu totul inedit este un lantisor de argint negru cu pandantiv din onix, care poate fi purtat la tinute casual chic, cat si alaturi de rochii elegante de cocktail.

Daca iubesti argintul negru, atunci un lantisor lung din argint negru cu pandantiv in forma de inima reprezinta cea mai buna alegere pentru tine. Lantisorul diamantat si rasucit va atrage toate privirile, argintul fiind corespondentul Lunii, care creeaza un echilibru cu onixul – piatra puterii.

Pentru persoanele care au o relatie speciala cu divinitatea a fost conceput lantisorul cu pandantiv cruce, din aur galben si piatra onix. Aurul galben creeaza un contrast unic cu piatra de onix, pentru a oferi unicitate tinutelor tale vestimentare.

O bijuterie cu totul speciala – inel din aur galben si Onix - impresioneaza atat prin maiestria cu care este realizata, dar si prin armonia dintre piatra Madre Perla, onixul negru si aurul galben. El este mai mult decat o simpla bijuterie, astfel incat poate fi talismanul familiei tale, care sa mentina armonia si linistea.

Bijuteriile din onix sunt disponible intr-o varietate de forme atractive, precum butoni unisex din piatra onix. Potriviti pentru tinutele formale si semiformale, acesti butoni pot fi purtati de femei si de barbati, deopotriva, conferind o eleganta deosebita camasilor.

Nu in ultimul rand, bijuteriile din onix sunt accesorii elegante, care nu se vor demoda vreodata. Alaturi de designul atractiv al acestora, potrivit pentru a conferi un plus de rafinament si eleganta unui outfit, acestea se remarca prin proprietatile protectoare ale onixului, fiind adevarate amulete, care te vor ajuta sa te simti mereu in siguranta.

 

Bijuterii inteligente cu Onix negru


Bijuteriile inteligente cu onix negru dovedesc maiestria cu care tehnologia si arta se imbina armonios, pentru a crea daruri cu suflet. Acestea functioneaza prin intermediul tehnologiei NFC (Near Field Communication), ce permite comunicarea intre doua obiecte cu ajutorul undelor radio.

Prin urmare, este suficient sa apropii o bijuterie inteligenta din onix de telefon, pentru a deschide mesaje text, video, fotografii sau chiar documente. Bijuteriile Anyoli prind viata de fiecare data cand sunt apropiate de un telefon, iar distanta dintre tine si cei dragi devine inexistenta.

Conexiunea realizata prin tehnologia NFC se efectueaza pe o distanta de cativa centimetri, fara sa utilizeze standarde de securitate. Aceasta este o tehnologie inofensiva, care nu implica monitorizarea sau stocarea datelor personale, dar care face posibila insufletirea bijuteriilor intr-o maniera unica.

Desi nu este posibil sa ai mereu alaturi de tine persoanele pe care le iubesti, cu bijuterii Anyoli iti poti alina dorul, deoarece ele apropie oamenii aflati la mii de kilometri distanta. Tocmai de aceea ele reprezinta un cadou inspirat pentru toate persoanele apropiate din viata ta, fiind mult mai mult decat un simplu accesoriu.

Prin mesajele tale cu suflet poti da viata acestor minunatii de bijuterii, pentru a aduce doar zambete si bucurie pe chipul oamenilor dragi tie.