Newsletter
Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a face parte din comunitatea Anyoli. Astfel, esti primul care afla toate informatiile despre bijuteriile cu stocare inteligenta si evenimentele viitoare.
Impartim emotii pentru fiecare suflet.
Bun venit! Daca ai ajuns aici, avem ceva in comun: apreciem lucrurile bine facute si emotiile in stare pura.

Tehnologia NFC in cateva cuvinte sau forta unei atingeri cu telefonul

Data: 01/10/2021 | Timp de citire: 2 minute | Vizualizari: 548


Ii putem atinge pe ceilalti prin cuvintele noastre, cu gandurile sau binecuvantarile noastre. Dar, stiai ca forta unei atingeri a fost redimensionata de catre tehnologia moderna? Putem, cu o simpla atingere a telefonului de un obiect, sa accesam un univers urias de informatii, de mesaje si de povesti. 

Va scriu, dragi vizitatori ai blogului meu, acest articol, pentru a va explica, in randuri calde, cum sunt construite cadourile mele si de ce la o simpla atingere a telefonului de acestea, o intreaga lume se desfasoara in fata ochilor tai si in colturile sufletului tau? 

Darurile Anyoli sunt realizate cu ajutorul unei tehnologii patentate utilizata pe scara mondiala aproximativ din 2004. O gasiti chiar si in banalele cartele de access in cladirea de birouri in care lucrati sau chiar in tokenul de acces in blocul in care locuiti. 

Desi poate parea greu de inteles, tehnologia este destul de simpla si inofensiva - practic, se intalnesc doua dispozitive asa cum se intalnesc doua maini intr-un salut. Unul dintre dispozitive contine o eticheta, celalalt un cititor. 

  • Tagurile sau etichetele sunt etichete mici, ce contin o cantitate mica de memorie, o serie de circuite si o mica antena. Acestea sunt niste dispozitive foarte subtiri, ce pot fi introduse in carcase de plastic sau chiar si lipite pe documente sau pe flyere. Acestea nu au nevoie de baterii pentru a functiona: isi obtin energia de la dispozitivele pe care le atingi de ele sau le apropii, folosind inductia.
  • Cititoarele de etichete pot sa inteleaga informatiile stocate pe o asemenea eticheta. Cele mai comune astfel de cititoare de etichete de acest tip sunt smartphone-urile

In contextul in care discutiile despre cipuri sunt destul de aprinse in spatiul public, m-as bucura daca ati retine urmatoarele aspecte legate de tehnologia noastra:

  • este o tehnologie inofensiva, nu are implementate standarde de securitate in afara faptului ca astfel de conexiuni se realizeaza doar pe o raza de cativa centimetri;
  • nu presupune monitorizare sau stocarea nici a datelor personale, nici a datelor de pe cardul tau bancar;
  • o folosesti deja daca iti sincronizezi telefonul cu sistemul audio al masinii tale;
  • e posibil sa te fi intersectat deja cu etichete similare pe meniul dintr-un restaurant, pe reclama unui produs sau, asa cum ti-am spus mai sus, in masina. 

Desi poti citi mai multe despre intregul univers Anyoli in pagina Despre noi, ne-am bucura sa ne contactezi direct daca ai intrebari sau nelamuriri. 

Cu siguranta iti voi raspunde. 
Anyoli