Newsletter
Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a face parte din comunitatea Anyoli. Astfel, esti primul care afla toate informatiile despre bijuteriile cu stocare inteligenta si evenimentele viitoare.
Impartim emotii pentru fiecare suflet.
Bun venit! Daca ai ajuns aici, avem ceva in comun: apreciem lucrurile bine facute si emotiile in stare pura.

Legendele pietrelor - Opalul (I)

Data: 27/10/2021 | Timp de citire: 3 minute | Vizualizari: 12370


Opalul este o piatra speciala si am ales sa incepem cu el sirul de articole Legendele Pietrelor pentru ca simtim o afininitate nemasurata cu acesta. 

In primul rand, este piatra simbol a creativitatii si a celor care au darul de a vindeca, da energie si clar-viziune, te ajuta sa iti sustii cu tarie argumentele.

Vechii romani au clasat opalul mai presus de toate celelalte pietre pretioase si au platit preturi ridicate pentru acesta, deoarece credeau ca aduce lux si avere. Chiar Pliniu, celebrul autor si filozof naturalist, a descris opalul: “avand un foc stralucitor de granat (rubin sau granat), purpuriu glorios de ametist, verde smarald ca marea si toate acele  culori stralucesc impreuna amestecat intr-un mod incredibil.” Cand Marc Antoniu a dorit sa prezinte Cleopatrei un inel cu opal, senatorul Nonius a fugit cu inelul nevrand sa renunte la el.

Opalul poate fi un talisman pentru magi sau oameni creativi, ii ajuta sa-si dezvaluie abilitatile creative, sa-si sustina angajamentele. Daca aveti o abordare creativa a muncii dvs – chiar daca munca nu este legata de arta – opalul va va sprijini si va patrona. Pentru oamenii creativi, opalul e o sursa puternica de energie. 

Dar, pentru oamenii calmi si echilibrati, opalul nu se potriveste, el poate deranja foarte mult, inducand neliniste si entuziasm necontrolat. 

Grecii antici credeau ca opalul confera daruri de previziune si profetie. Theophrastus, cel care a pregatit cea mai veche carte existenta despre pietre pretioase, l-a citat in ea pe prietenul sau Onomacritus: “delicatesa de opal imi aminteste de un copil iubitor si frumos”. Alt mit este cel oferit de Zeus, regele grec al zeilor, care de fericire ca i-a invins pe titani, a plans iar lacrimile sale s-au transformat in opale cand au atins pamantul.

 

In Asia opalul este considerat simbol al sperantei. Zeita indiana a curcubeului a fost atat de frumoasa incat multi zei de sex masculin au cautat favoarea ei si in cele din urma, ca un act disperat de a scapa de avansurile lor, ea s-a transformat in opal, purtand culorile curcubeului.

In Evul Mediu, femeile blonde purtau coliere cu opal pentru a-si proteja parul sa nu-si piarda culoarea si, deasemenea, era considerata o piatra care ar putea oferi norocul, deoarece se credea ca poseda toate virtutile fiecarei pietre pretioase si a carei culoare a fost reprezentata in spectrul de culori al opalului.

Aborigenii australieni au inteles energia si frumusetea unica a opalului. Ei l-au denumit “Sarpele Curcubeu” si i-au descris crearea: “Creatorul a luat culorile curcubeului si le-a pus in piatra pentru a face opalul”. 

O alta poveste spune cum Creatorul, calatorea pe un drum de curcubeu pentru a raspandi un mesaj de pace pe pamant. Cu fiecare pas, pietrele de sub picioare sale, se transformau in opale ca mici curcubee tangibile.