Se incarca...

Despre Anyoli

„Un vis pe care-l visezi singur e doar un vis. Un vis pe care-l visezi impreuna cu ceilalti e realitate.” - John Lennon

Poate te-ai intrebat, draga cititorule, de ce Anyoli.
Stii, deseori, se intampla sa traiesti experiente pe care mai apoi iti este teama sa le impartasesti cu ceilalti fiindca e posibil ca vorbele tale sa fie puse la indoiala sau poate… chiar sa fii considerat nebun!
Imi fac curaj totusi si aleg sa iti spun povestea mea. 

Mi-am dorit sa creez un boutique care sa ma reprezinte, pe care sa il dezvolt cu multa pasiune. Stiam foarte clar ce vreau sa fac. Un loc unde sa gasesti cadouri de bun gust, autentice, cadouri care incanta, bucura si deschid inimi.
Acesta era un pas firesc pentru mine si pentru ca inteleg, prea bine chiar, teama care ne insoteste atunci cand vrem sa alegem cadoul potrivit.

Oare o sa ii placa? Oare e ceea ce isi doreste? Oare e prea mult? Prea putin?

Sunt ganduri pe care le avem mereu cand pornim sa cautam un cadou pentru cineva.
Desi proiectul meu era atat de bine conturat, ii lipsea totusi esenta: numele, imaginea reprezentativa.

Pana sa iti pot vorbi despre cum am ajuns la Anyoli, trebuie sa iti povestesc insa despre o piatra fascinanta pe care, acum mai bine de 100 de ani, niste mineri au descoperit-o intr-un colt de lume. Un conglomerat de trei minerale si o nestemata, piatra aceasta care poate sa fie mov, verde sau turcoaz, a fost botezata chiar asa: Anyolite. Cuvantul este imprumutat de la masai, care numesc verdele, in limba lor, Anyoli.
De cand a fost descoperita aceasta piatra si pana azi, oameni cu sete de cunoastere si pofta de mistere, au scris studii despre puterea ei, despre cum Anyolite deschide portile inchise ale memoriei sufletului.

N-as sti ce poarta s-a deschis pentru mine intr-un inceput de primavara, dupa saptamani de framantari si rugaminti. Dar, intr-o seara de martie m-am trezit cu teama sa nu pierd imaginea pe care am vazut-o in vis. Am mers unde stiam ca am agenda si pixul si am notat: Anyoli, cuvantul pe care nu il auzisem niciodata pana atunci.
Am simțit din prima clipa ca acesta va fi numele pentru ceea ce urma sa construiesc. Imaginea celor doi elefanti a venit apoi, tocmai din India, acolo unde traieste graficianul care s-a alaturat proiectului meu. Un om care mi-a explicat ca in India, Anyoli este considerat mesagerul lui Dumnezeu.

El mi-a recomandat ca cel mai bun simbol pentru acest proiect este elefantul, un stimulent puternic al fertilitatii, purtator de noroc, la fel ca si piatra Anyolite. De altfel, in religia hindusa, elefantul este un animal magic. Se spune ca inainte de nasterea lui Buddha, mama acestuia a visat un elefant alb, pur.

Cu un nume și un logo special, am pornit să construiesc ceea ce azi este Anyoli.

De la coltul meu special, care sa ma reprezinte intru totul, unde se regasesc valorile si lucrurile in care cred si pe care doresc sa le impart celor din jurul meu, Anyoli a devenit locul unde impartim lucruri frumoase, unde cautam un strop de fericire si oferim mereu mai mult.

Pentru mine visul a devenit realitate. Acum e randul tau sa visezi.

Anyoli
Love to give