Newsletter
Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a face parte din comunitatea Anyoli. Astfel, esti primul care afla toate informatiile despre bijuteriile cu stocare inteligenta si evenimentele viitoare.
Impartim emotii pentru fiecare suflet.
Bun venit! Daca ai ajuns aici, avem ceva in comun: apreciem lucrurile bine facute si emotiile in stare pura.

Legendele pietrelor - Onix (II)

Timp de citire: 3 minute | Vizualizari: 660


Onixul este una dintre pietrele pe care le asezam la loc de cinste - extrem de rafinata, usor masculina, Onixul emana o senzualitate de nedescris. Si aceasta senzualitate luxurianta nu este intamplatoare - odata ce defilam prin filele mitologiei, vom vedea ca pana si aceasta senzualitate a pietrei este justificata. Dar sa incepem, ca-n istorie, cu inceputul…

 

O piatra si o metamorfoza


Crezi ca Onixul este vreo descoperire recenta de-a bijutierilor celebri? Desi e interesanta aceasta perspectiva, suntem nevoiti sa o anulam - Onixul e o piatra veche „de cand lumea” daca ni se permite sa folosim aceasta expresie din popor. Adica, de cand lumea, la propriu: iar legenda ei este pur si simplu fascinata. Legata fiind de mitologia greceasca - care, apropo, nu crezi ca e cu adevarat rasunatoare? - legenda Onixului suna cam asa. 

In Grecia Antica, Venus - zeita frumusetii, a iubirii si a senzualitatii desavarsite - adormise lenes pe un divan. Fiul ei, zeul Cupidon - despre care cu siguranta deja stii enorm de multe - a decis sa ii taie unghiile. Iar pentru asta, a folosit una din sagetile sale. Cand unghiile Zeitei au atins pamantul, acestea s-au transformat in piatra - fiind, evident, considerate divine. 

O metamorfoza incredibila, sacra. Asa a luat nastere Onixul - in limba greaca veche, onix inseamna „unghie”. Acum se justifica, nu-i asa, inclusiv senzualitatea pe care pur si simplu aceasta piatra o emana - cum altfel decat senzuala sa fie o piatra care reprezenta unghiile sofisticate ale celei mai frumoase dintre zeite?

Onixul este o piatra in profunda legatura cu divinitatea - si nu, nu ne referim la conexiunea cu zeitatile grecesti, ci la faptul ca regasim Onixul mentionat inclusiv in Biblie: „piatra de Onix” (Geneza, 2.12). Sa porti Onix este o permisiune de a-L purta pe Dumnezeu mai aproape de tine - iar noi credem ca asta nu poate fi decat…divin.

Fara doar si poate, la Dumnezeu, nu il văd, dar îi simt pretutindeni langa mine. El este cel ce mi-a oferit oportunitatile, oamenii si energia pentru a pune bazele acestui brand – Anyoli. De fiecare data cand am cautat raspunsuri, mi le-a oferit, de fiecare data cand aveam nevoie de ajutor, mi l-a dat, si de fiecare data cand aveam nevoie de ascultare si intelegere, El a fost langa mine. - Nadia Visan, sufletul Anyoli

Onixul, piatra oamenilor puternici


Astazi, Onixul este o piatra extrem de indragita pentru frumusetea sa - si nu numai. Este printre pietrele cele mai incarcate din punct de vedere al semnificatiei. Se spune ca Onixul este „piatra oamenilor puternici”, iar cea mai puternica proprietate a sa este aceea de a proteja. 

O piatra a calmului si echilibrului totodata, Onixul contribuie la eliberarea de stres, agitatie si energii negative. Ne aduce, adica, un plus de zen. Si toti avem nevoie de asta astazi. Onixul este asociat cu protectia, optimismul, intuitia si concentrarea - „puterea de a ramane acolo unde trebuie sa fii”.

Legendele spun ca Onixul este piatra datatoare de putere, ce ofera sprijin in situatiile mai putin placute din viata. Este o piatra ce ajuta persoanele confuze sa gaseasca raspunsurile de care au nevoie si de asemenea le da puterea de a gasi o solutie in situatiile ce cauzeaza stres. De asemenea, Onixul este talismanul ce ajuta la rezolvarea conflictelor, oferind o stare de calmitate. - Nadia Visan

E interesant de remarcat cum, inainte, Onixul alb-negru nu era la fel de apreciat cum e astazi - azi cu siguranta adoram aceasta piatra neagra, insa, pe vremuri, in Europa, Onixul negru era considerat „aducator de neliniste si razboi”. Onixul colorat a fost adorat dintotdeauna. 

Onixul negru a devenit popular insa odata cu domnia reginei Victoria - in Anglia vremurilor, Alteta a comandat bijuterii din Onix negru atat pentru ea, cat si pentru apropiatii sai. Si astfel, usor-usor, incepe piatra aceasta magica sa devina din ce in ce mai iubita. Iar legenda ei putem spune ca e in continua derulare - povestile pietrelor se tes zilnic, atata timp cat le dam voie sa traiasca prin noi, prin bijuteriile pe care le purtam.